Actie tegen het straatvoetbal

Actie tegen het straatvoetbal

Knipsel uit het Utrechts Nieuwsblad van 10 januari 1951

Door enige Zuilense Buurt- en Jeugdverenigingen werd vorig jaar het initiatief genomen tot het organiseren van voetbalcompetities voor de leden van deze verenigingen tot 14 jaar. Er werden toen reeds een aantal wedstrijden gespeeld. Thans is onder leiding van de Utrechtse Jeugd-Actie een Commissie gevormd, met de bedoeling, deze competities niet alleen te organiseren voor de jeugdige leden van de Zuilense, maar ook voor Utrechtse verenigingen. Deze commissie bestaat uit de heren F.N. van Dongen, voorz., F. Peeters, secr., St.-Bonifaciusstraat 31, en A. Hollard, penningm. Gisteravond kwamen onder haar leiding verschillende verenigings-vertegenwoordigers bijeen, om de meer interne bijzonderheden te bespreken. Tot nu toe hebben zich 13 verenigingen met 16 elftallen voor deelname opgegeven.

Er zal gespeeld worden op het terrein voor het Noorderbad, des Zaterdagsmiddags, beginnende reeds a.s. Zaterdag, wanneer men althans de beschikking heeft over goede kleedgelegenheid. Na April of Mei zal er ook op gewone avonden in de week worden gespeeld, op meerdere terreinen. De grote bedoeling, die bij een en ander voorzit, is het straatvoetbal zoveel mogelijk tegen te gaan. Personen, die bereid zouden zijn als scheidsrechter op te treden, worden verzocht zich te melden aan bovengenoemd secretariaat.

Geraniumstraat

Fotobijschrift (van latere datum, nl 1962, maar wel een van de gevolgen van bovenstaand knipsel): Het straatvoetbal-feest dat de Jeugd weer enkele weken tot begin augustus aangenaam zal bezig houden, is zaterdagmiddag op het sportveld aan de Boisotstraat met een kort toespraakje door de heer Verdaasdonk geopend. Daarna deed de vijf-jarige Rudi Smeding de aftrap bij de openingswedstrijd tussen de ,,Amsterdamsestraatweg” (zittend) en KSB (staand). Het werd in de met de vlaggen versierde speeltuin een aardig duel, dat uiteindelijk met 10-0 gewonnen werd door de mannen KSB. Scheidsrechter Van de Berg leidde goed. Tijdens de wedstrijden, die allen gehouden worden in de Boisotstraat en de Irenelaan zal gecollecteerd worden ten bate van het Prinses Beatrix Poliofonds. Voor vanavond staan op het programma aan de Irenelaan: HEC-SDO en Jong Leven-VVG, aan de Boisotstraat: KSB-Sportivia (P) en Geuzenwijk-Amandel Boys. Aanvang der wedstrijden 6.45 uur en 7.30 uur. Morgenavond luidt het programma: Irenelaan: Sportivia-HSS en Huygense Boys-Geraniumstraat, Boisotstraat: Real Utrecht-Centrum (P) en Transwijk-’t Zand.

 

Facebook reacties

Eén gedachte over “Actie tegen het straatvoetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *