Stadsontspanning in het park, inclusief ‘Goeiedag Bártels’.

Stadsontspanning is ook zo’n verloren gegaand fenomeen. In de jaren vijftig en zestig was deze organisatie druk met veel projecten voor de inwoners van de gemeente Utrecht (en Zuilen). Maar soms gaat het mis. Het Utrechts Nieuwsblad van 28 augustus 1956 deed verslag van zo’n door Stadsontspanning georganiseerde feestavond die niet doorging. Goed om tee weten is dat de in het knipsel genoemde Bartels een typetje was van Rijk de Gooijer.

Stads(ont)spanning bij Julianapark

(Van een onzer verslaggevers)

Voor de hekken van het Julianapark te Utrecht dromde maandagavond een groot aantal belangstellenden samen, die per fiets, bus of wandelend gekomen waren om Bááártels in de muziektent te zien. Politieagenten regelden het verkeer dat zich aan de parkzijde van de straatweg concentreerde.

Het bleef deze avond echter alleen bij belangstelling, want ons aller Bááártels was er niet, evenmin als de andere artiesten, die het niet aanwezige middelpunt vormden van al deze drukte.

Met deze publiekshow heeft Stadsontspanning laten zien, dat zij in staat is iets voor te bereiden “wat er in gaat”. Niet in het park echter, want dat bleef gesloten. Ook de verlichting bleef uit.

De avond was wegens het slechte weer afgelast. Maar vanavond, zo deelde de gemeentelijke voorlichtingsdienst mee, gaat de voorstelling in elk geval door.

Stadsontspanning meldde dat men de uitvoering van maandagavond moest laten vervallen, omdat het veld blank stond. Met een groot bord bij de ingang werd, volgens Stadsontspanning, de afgelasting gemeld. Toch heeft niet iedereen dit bord gezien, want het bleef lang druk bij het Julianapark.

Stadsontspanning

Tsja, hadden ze de ‘rusttent’ in de Tuin van Kol uit 1907 maar laten staan, dan was het slechte weer geen spelbreker geweest…

 

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *