Feestverlichting, weer eens wat anders dan een bierfestival in het Julianapark!

Er worden de laatste jaren nogal wat festivals georganiseerd in het Julianapark. Veel daarvan zijn wat het aantal decibellen betreft grensoverschrijdend., zeker voor de dieren die het park bevolken. Dan lijkt me een project ‘feestverlichting’ wel een verademing! Het haalde op 30 juli 1956 de krant, het Utrechts Nieuwsblad schreef erover:

Julianapark in sprookjessfeer

Muziek bij opening feestverlichting

Ook illuminatie park Oog-in-al

Woensdagavond 1 augustus wordt zoals wij reeds meldden, de feestverlichting in het Julianapark te Utrecht voor de eerste maal voor het publiek ontstoken. Indien de weersomstandigheden dit toelaten, ligt het in de bedoeling ook de feestverlichting in het park Oog-in-al op dezelfde avond in gebruik te stellen.

De ontsteking van de verlichting in het Julianapark zal met enig feestvertoon gepaard gaan. Het Zuilens Fanfare Corps zal van kwart voor negen tot kwart voor tien door Zuilen en Utrecht-noord trekken en vervolgens in de muziektent in het park tot ongeveer half elf concerteren.

De route welke het muziekkorps tijdens zijn muzikale wandeling zal maken luidt: 8.45 uur vertrek uit de Hanrathstraat, Van der Pekstraat, Adr. Mulderstraat, Swammerdamstraat, De Lessepsstraat, Muyskenweg, Bessemerlaan, St.-Ludgerusstraat, Edisonstraat, Sweder van Zuylenweg, Adriaan van Bergenstraat, Nic. Ruyghaverstraat, Blois van Treslongstraat, Van Hoornekade, J. v.d. Doesstraat, Van Egmontkade, Royards van den Hamkade, (huizenzijde), Keucheniusstraat, Groen van Prinstererstraat, Marnixlaan, Julianapark, waar men tegen kwart voor tien arriveert.

Bij de muziektent zal door een bestuurslid van de stichting Stadsontspanning met een enkel woord de feestverlichting worden ontstoken, waarna het concert van het Zuilens Fanfare Corps volgt.

feestverlichting

Dit is wel het Zuilens Fanfare Corps en zij staan ook in het Julianapark. Maar de foto is van jaren later.. Wie beschikt over een foto die wél van de evenement een beeld geeft?

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *