Een aannemer die een bromfiets steelt…

Aan aannemer die een bromfiets steelt. Dat komt niet dikwijls voor. Dus kom je in de krant. Dit keer in het Utrechts Nieuwsblad van 24 juli 1962

Aannemer stal bromfiets

Aangelokt door het denkbeeld een eigen zaak op te richten, begon de 26-jarige metselaar-tegelzetter H. B. vorig jaar een aannemersbedrijf. Het liep nogal vlot met de opdrachten, zodat hij op een gegeven moment een aantal werkkrachten erop na hield.

Om sneller op te kunnen schieten kocht hij een volkswagenbusje op afbetaling, maar deze maatregel ging zijn draagkracht te boven. Toen het op betaling van een termijn van ƒ 425 aankwam, beschikte hij niet over de nodige contanten. Om zich uit de nood te redden pikte hij uit een rijwielstalling aan de Hubert Duyfhuysstraat een zo goed als nieuwe brommer, die hij voor ƒ 400 verkocht.

Het geval lekte uit en heden moest de aannemer zich wegens bromfietsdiefstal voor de Utrechtse rechtbank verantwoorden, waar hij één jaar gevangenisstraf met aftrek tegen zich hoorde eisen.

De verdachte heeft volgens zijn zeggen genoeg van het eigen zaken doen en gaat weer als bouwvakarbeider werken.

Uitspraak 7 augustus.

bromfiets

Geen idee waar de bovengenoemde fietsenstalling in de Hubert Duyfhuysstraat was. Dan maar een ‘willekeurige’ foto van de straat, zonder bromfiets.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *