Over De Rollende Rijders uit Zuilen.

De Rollende Rijders uit Zuilen, reden door heel veel steden in Europa! En bij de introductie van skeelers werden zij uitgenodigd voor een optreden voer het maken van een promotiefilm (jammer genoeg in Amsterdam, maar toch!) In het Utrechts Nieuwsblad van 7 juli 1958 deed men verslag van een wedstrijd hier in Zuilen:

 

Rini v. Deudekom: beste rolschaatser

(Van een verslaggever)

De 12-jarige Rini van Deudekom werd zaterdag tijdens de finale van de rolschaatswedstrijden aan de Prinses Margrietstraat in de Utrechtse wijk Zuilen, georganiseerd door „De Rollende Rijders”, algemeen rolschaatskampioen 1958 van Utrecht. Zijn gemiddelde rondetijd was 16 seconden; zijn gemiddelde uursnelheid bedroeg 22,5 kilometer.

Rini werd door deze goede prestatie winnaar van de wisselbeker, die het Utrechtsch Nieuwsblad voor de kampioen beschikbaar stelde.

Voor deze finale was veel belangstelling. Tevens genoten de aanwezigen van de aantrekkelijke rolschaatsshow „Het toverbos”, uitgevoerd door leden van de KRC „Dordt”, die een uniek schouwspel van fantastisch rolschaatsen lieten zien.

De uitslagen van de rolschaatskampioenschappen 1958 zijn als volgt:

meisjes: 8 tot 10 jaar — 1. Joosje van Deudekom, 21.8 sec; 2. Corrie van Mechelen. 10—12 jaar — 1. Joke Portenge, 20,7 sec, 2. Lenie Nellen. 12 jaar en ouder — 1. Toos Verheul, 17.9 sec, 2. Lida Laterveer.

Jongens 8—10 jaar — 1. Henk Timmermans, 18.9 sec, 2. Freek de Bruin. 10—12 jaar — Rini van Deudekom 16 sec, 2. Leo van Dalen. 12 jaar en ouder — Bobby de Groot, 18 seconden, 2. Gerard van Riet.

 RijdersDe jongens en meisjes, die zaterdag bij de rolschaatsfinale van de vereniging „De rollende rijders” in de prinses Margrietstraat met de eerste prijzen gingen strijken, maakten met grote boeketten in de arm een ererondje.

 

 

Facebook reacties

2 gedachten over “Over De Rollende Rijders uit Zuilen.

 1. Goedemorgen,

  Is het mogelijk om een afbeelding te mogen ontvangen ban drr? Wat waren de clubkleuren? Informatie over het rolhockey in die tijd

  Alvast bedankt voor de medewerking

 2. Dag,
  Wat leuk dat ik mezelf op deze foto zie van de rollende rijders.
  En ook de namen van mensen uit een ver verleden.
  Wat een heerlijke tijd was het voor mij om lid van deze club te zijn.
  De rolschaatsen had ik net voor mijn verjaardag gekregen,en ik samen met mijn broertje naar het Wilhelminapark,om aan de rolschaatswedstrijd mee te doen.
  Daar ontmoette ik Sjors Nijlen.Hij vroeg mij of ik op de rolschaatsclub kwam.Een geweldige
  jongen die zich met hart en nieren inzette voor de kinderen.Jammer dat ik hem nooit meer heb gezien.Ook zou ik u willen vragen of ik een recente foto bij mijn naam zou kunnen zetten?Mvg.J.Portenge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *