Over De Rollende Rijders uit Zuilen.

De Rollende Rijders uit Zuilen, reden door heel veel steden in Europa! En bij de introductie van skeelers werden zij uitgenodigd voor een optreden voer het maken van een promotiefilm (jammer genoeg in Amsterdam, maar toch!) In het Utrechts Nieuwsblad van 7 juli 1958 deed men verslag van een wedstrijd hier in Zuilen:

 

Rini v. Deudekom: beste rolschaatser

(Van een verslaggever)

De 12-jarige Rini van Deudekom werd zaterdag tijdens de finale van de rolschaatswedstrijden aan de Prinses Margrietstraat in de Utrechtse wijk Zuilen, georganiseerd door „De Rollende Rijders”, algemeen rolschaatskampioen 1958 van Utrecht. Zijn gemiddelde rondetijd was 16 seconden; zijn gemiddelde uursnelheid bedroeg 22,5 kilometer.

Rini werd door deze goede prestatie winnaar van de wisselbeker, die het Utrechtsch Nieuwsblad voor de kampioen beschikbaar stelde.

Voor deze finale was veel belangstelling. Tevens genoten de aanwezigen van de aantrekkelijke rolschaatsshow „Het toverbos”, uitgevoerd door leden van de KRC „Dordt”, die een uniek schouwspel van fantastisch rolschaatsen lieten zien.

De uitslagen van de rolschaatskampioenschappen 1958 zijn als volgt:

meisjes: 8 tot 10 jaar — 1. Joosje van Deudekom, 21.8 sec; 2. Corrie van Mechelen. 10—12 jaar — 1. Joke Portenge, 20,7 sec, 2. Lenie Nellen. 12 jaar en ouder — 1. Toos Verheul, 17.9 sec, 2. Lida Laterveer.

Jongens 8—10 jaar — 1. Henk Timmermans, 18.9 sec, 2. Freek de Bruin. 10—12 jaar — Rini van Deudekom 16 sec, 2. Leo van Dalen. 12 jaar en ouder — Bobby de Groot, 18 seconden, 2. Gerard van Riet.

 RijdersDe jongens en meisjes, die zaterdag bij de rolschaatsfinale van de vereniging „De rollende rijders” in de prinses Margrietstraat met de eerste prijzen gingen strijken, maakten met grote boeketten in de arm een ererondje.

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge