De Vierdaagse van Nijmegen en Zuilen

Via de Adriaan Mulderstraat komt de Nijmeegse Vierdaagse ook nog even langs in de Zuilense geschiedenis. U leest erover in het Utrechts Nieuwsblad van 28 juli 1962

 

Oud-Utrechter masseerde in Nijmegen

De heer Schouten, die 3 juli in Holland arriveerde, keerde gisteren terug van de Nijmeegse vierdaagse, waar hij als lid van het Nederlands Vennootschap voor Heilgymnastiek en massage, de wandelaars de nodige lichamelijke steun heeft gegeven.

De heer Schouten emigreerde enkele jaren geleden naar Amerika, waar hij nu in Seattle in de staat Washington woont. Vroeger had hij ook reeds zijn krachten op een dergelijke wijze aan de wandelaars geschonken en na overleg met de heer Smit uit Rotterdam nam hij vakantie op om in de „Wedren” te Nijmegen de lopers weer terzijde te staan.

Het werk is hem overigens niet vreemd, want hij werkt in de States als Physical Therapist, hetgeen daar een staatsbetrekking betekent.

De zes weken vakantie brengt hij door bij zijn broer in de Adriaan Mulderstraat. De nu 46-jarige, is in de turnwereld geen onbekende, twee maal staat zijn naam gegrift in de steen in de gymnastiekzaal van de Zuilenstraat, waar de winnaars van de Stichtse turnkring een plaatsje krijgen.

vierdaagse

En nu maar zoeken naar iemand uit Zuilen die door de heer Schouten werd gemasseerd…

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *