Over de Zuilense gymnastiekvereniging ‘Sport Vereent’.

Daar vind je ook niet veel meer van terug: sportdemonstraties in het Julianapark. (Nou ja, het ‘Tap-festival, maar bierdrinken is geen echte sport toch?) De grote Zuilense gymnastiekvereniging ‘Sport Vereent’ deed daar nog wel eens een boekje open over het ‘kunnen’ van haar leden. In het Utrechts Nieuwsblad van 14 juni 1954 schreef men erover:

Sportdemonstraties in Utrecht

Zaterdag zijn de demonstraties van diverse veldsporten begonnen, die onder leiding van het Sportcontact in het kader van de Stadsontspanning in de komende maanden zullen worden geboden.

In het Julianapark bestond een flinke belangstelling voor de Softbalwedstrijd en de Volleybalwedstrijd. Het Softbal geniet onder de sportliefhebbers nog geen grote belangstelling, een gevolg van het feit, dat deze soort van sport nog maar weinig wordt beoefend. Men kan het spel vergelijken met honkbal. De afmetingen tussen de honks zijn echter kleiner en de bal is zwaarder. Daardoor wint het geheel in snelheid.

De strijd ging tussen de Softbalclub “Bussum” en een combinatie van Utr. Softbalverenigingen S.O.S., Midland en Isthmia. De Bussumse gasten wonnen met 8-4.

In het Julianapark had ook een Volleybalwedstrijd plaats tussen de herenploegen van Athlon en Phyllon. De uitslagen waren hier: eerste deel 15-6 voor Phyllon; tweede deel 15-10 voor Athlon derde deel 16-14 voor Phyllon.

Op het terrein van Kampong op Maarschalkerweerd had een cricket-wedstrijd plaats tussen een Utr. Cricketelftal en een ploeg van Still Going Strong. Dit laatste team bestaat uit spelers uit het gehele land en men zou het kunnen vergelijken met het Zwaluwen-team, zoals men dit in de voetbalwereld kent. Mede door het minder gunstige weer was hier vrijwel geen publiek.gymnastiekvereniging

Gymnastiekvereniging ‘Sport Vereent’ schuwde de demonstraties in  het Julianapark niet. Met levensgevaarlijke acties, dat wel…

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *