Over de drukte rond het Pinksterverkeer in de jaren zestig…

Excuus, het is een beetje verward verhaal over drukte rond het Pinksterverkeer van 1960: Zeven of acht is niet duidelijk, bovendien: het enige slachtoffer uit Zuilen liep zijn hersenschudding niet op bij een aanrijding… Het Utrechts Nieuwsblad van 7 juni 1960 schreef het volgende:

Veel aanrijdingen bij pinksterverkeer

In Utrecht alleen al zeven hersenschuddingen

Politie kreeg te maken met 63 aanrijdingen.

Drieënzestig maal heeft de Utrechtse politie gedurende de twee pinksterdagen en de daaraan voorafgaande zaterdag moeten assisteren bij aanrijdingen. In acht[1] gevallen liepen betrokkenen bij de aanrijdingen een hersenschudding op. Maandagavond ontstond er een ernstige aanrijding op de Vleutenseweg hoek Kanaalstraat te Utrecht, waarbij de 63-jarige mevrouw S. van G.-E. een schedelbasisfractuur, een heupfractuur en een hoofdwond opliep. Zij is naar het St.-Antoniusziekenhuis vervoerd…

Een hersenschudding was het gevolg van een harde klap van een slaghout, dat de heer J.K. uit de Prof. Wattjesstraat te Utrecht op de tweede pinksterdag tegen zijn hoofd kreeg.

Het ongeluk gebeurde toen hij langs een groepje spelende kinderen liep, die op straat slagbal speelden. Het slaghout vloog een der kinderen uit de hand en raakte de voorbijganger. Hij werd naar het Academisch Ziekenhuis gebracht.

Pinksterverkeer

De Prof. Wattjesstraat. Een rustige straat die zich uitstekend lijkt te lenen voor het spelletje slagbal. Maar wel je slaghout goed vasthouden! (foto van Het Utrechts Archief)

[1] Ik weet het, een beetje raar, in de kop staat ‘zeven’ en in het artikel wordt gerept over ‘acht’, maar zo staat het in de krant.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *