Over de Ronde van Zuilen in de Tweede Wereldoorlog

De ‘Ronde van Zuilen’, menig Zuilenees denkt met weemoed terug aan de tijd dat Wielervereniging ‘De Volharding’ jaarlijks (en soms zelfs twee keer in één jaar’!) de Ronde van Zuilen organiseerde. Met de door de winkeliers beschikbaar gestelde prijzen, werd om het hardst gereden op de Burgemeester van Tuyllkade en de Prins Bernhardlaan. Kan niet meer, maar jammer is het wel. De Ronde van Zuilen werd ook in de Tweede Wereldoorlog gefietst, blijkt uit dit knipsel uit het Utrechts Nieuwsblad van 2 juni 1943

Morgen, Donderdag de Ronde van Zuilen

Donderdag zal in de gemeente Zuilen op het traject Burg. v. Tuyllkade-Sweder van Zuylenweg en Daalscheweg de 2e Ronde van Zuilen verreden worden. Velen zullen zich nog de Ronde van vorig jaar herinneren welke op buitengewoon fraaie wijze door G. Schulte gewonnen werd. Ook ditmaal belooft het weer een buitengewoon fraaie wedstrijd te worden als men de lijst van deelnemers eens bekijkt. Bij de nieuwelingen, waar in totaal 40 deelnemers zullen starten, zien we opkomende renners o.a. W. grift, P. Mackaay en C. Kleefstra. De Amateurs zullen met plm 50 renners starten. Hieronder bevinden zich renners als J. Middelink, Chr. Kropman, A. Spronk, v.d. Kerkhof, Croonen, A. Kuilman, P. Peters, Boekemper e.a.

Tot slot vindt dat het grootte treffen tusschen alle kopstukken van Nederland op den weg plaats, een groot aantal renners zijn voor dezen wedstrijd gecontacteerd. In totaal zullen 70 renners aan den start verschijnen, hieronder bevinden zich renners als G. Schulte, Pellenaars, de Korver, Motkë, Braspenninxs, v. Amsterdam, Steenbakkers, Seynen, Groenewegen, Verschuuren, van Swalm, Demmenie en vele anderen.

De wedstrijdleiding bevindt zich wederom in handen van den heer George Hogenkamp, de organisatie van de Utrechtsche Wieler Club “De Volharding”.

Ronde van Zuilen

Daar rijden ze. Foto uit 1950, met in de middenberm van de Burgemeester van Tuyllkade nog water. (en de bomen zijn ook een stukje kleiner.)

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *