Windhondenrennen in het Julianapark

Windhondenrennen in het Julianapark. Heb er met eigen ogen (en verbazing) naar gekeken. Verschillende jaren werden deze rennen georganiseerd. Maar een foto? Helaas! Nooit gelukt, maar we hopen op uw medewerking…

Utrechts Nieuwsblad 1 mei 1953

Windhondenrennen in het Julianapark

Sportief amusement op Koninginnedag

(Van een verslaggever)

In het Julianapark werden gistermiddag te half vijf windhondenrennen gehouden, zulks in het kader van de viering van de verjaardag van H.M. Koningin Juliana. De organisatie werd verzorgd door de Stichtse Windhonden Ren Vereniging, die voor een aantrekkelijk programma had gezorgd, dat buitengewoon vlot werd afgewerkt. De jury bestond uit de heren K. Kikstra, D. Okhuysen en A.C. Runge, terwijl als speaker optrad de heer D. de Groot, die verschillende interessante bijzonderheden over deze tak van sport en over de windhonden vertelde. Aan de rennen namen zowel Greyhounds als Whippets deel, die verschillende courses hadden te lopen, waarbij vaak verrassende staaltjes van snelheid werden getoond. De afstand van de baan was ongeveer 345 meter.

De uitslagen waren, Greyhounds A klasse:

1 Itam, tijd 22 sec. eigen. Chris Kropman, Utrecht. 2 Dogeniet, eigen. De Groot, Utrecht; 3 Semer Wadley, eigen. N.C. Teeuwen, Utrecht.

Uitslag Greyhounds B klasse:

1 Nortons Commander, 23,1 sec. eigen. v.d. Thin, Utrecht; 2 Dany, eigen. Pols, Vinkeveen; 3 Sheets, eigen. W. Kraaykamp, Utrecht.

Uitslag Greyhounds hindernis:

1 Tipsy, 23,4 sec. eigen. T. Sambeek, Utrecht: 2 Ferry, eigen. Rietveld, Zuilen.

Uitslag Whippets:

1 Boudewijn 24,5 sec. eigen. mevr. van Valkenburg, Utrecht: 2 Berty, eigen. Wiekart, Utrecht.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *