De heer van de Wijngaard uit de Westinghousestraat bestolen.

Dat doe je toch niet: die aardige mijnheer Van de Wijngaard uit de Westinghousestraat van zijn portemonnee beroven. In het Julianapark nog wel! Lees het Utrechts Nieuwsblad van 13 april 1966:

Jongen uit Putten roofde in Utrecht

Van huis weggelopen

(Van een onzer verslaggevers)

UTRECHT — Een 16-jarige leerling-slager uit Putten, die met Pasen van huis was weggelopen, werd vanmorgen in de Biltstraat gegrepen na straatroof.

Mevrouw A.C. Montijn-Mariën stond vanmorgen bij de oversteekplaats Poortstraat in de Biltstraat toen zij een ruk aan haar tas voelde. Een jongen pakte haar portemonnee met ƒ 19,88 en rende daarna hard weg. Mevrouw Montijn riep om hulp: Houdt de dief…! De Utrechtse politieagent W.A. Jansen, die in burger op zijn bromfiets passeerde, reed de jongen achterna en hij slaagde er in hem in de kraag te grijpen.

De agent, die op zijn vrije dag deze vangst deed, bleek een goede greep gedaan te hebben. Op het hoofdbureau bekende de jongen, dat hij dinsdagmiddag de 77-jarige Utrechter H. van de Wijngaard, Westinghousestraat 66, in het Julianapark had beroofd van zijn beurs met ƒ 11,-.

Hij vroeg de bejaarde Utrechter of hij een rijksdaalder kon wisselen. Toen deze zijn portemonnee te voorschijn haalde greep de jongen de beurs en rende er hard mee weg. In de vlucht verloor hij ƒ 9,-, die later in het park werden teruggevonden.

Westinghousestraat

Geen foto van de genoemde jongen. Dan moet u zich maar tevreden stellen met eentje uit de collectie van het Museum van Zuilen: Zo rond 1920 was de Westinghousestraat in rep en roer. Er was een fotograaf gekomen die de familie Davelaar kwam vastleggen voor het nageslacht. Dat is zo te zien aardig gelukt. Ondanks de niet-gaatjes en de roest plekjes vond ik het plaatje krachtig genoeg voor een plaatsje. Het is weer een stukje Zuilen in beeld.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *