Goed zoeken: het geld ligt (ook in @Zuilen) op straat!

Wie wil dat niet? Zomaar een handvol geld op straat (vergis u niet, in 1958 is 3107 gulden een heel groot bedrag!) U leest er alles over in het Utrechts Nieuwsblad van 3 april 1958.

In Utrecht ligt ’t geld op straat

Hebt u nog niets gevonden? Toch ligt het geld in Utrecht op straat voor het grijpen. Nadat dezer dagen f 3107.50 op de Amsterdamsestraatweg lag, die omdat er geen eigenaar komt opdagen, naar het schijnt van niemand zijn, vonden woensdag jongens bij hun spel zomaar een handvol bankpapier.
Op een stukje land aan de Van Hoornekade speelden twee jongens uit de Koppestokstraat.
Ze groeven een gat in de grond en haalden uit dat gat tot hun stomme verbazing het ene tientje na het ander, tot zij bijna honderd gulden bij elkaar hadden. Het geld lag daar niet lang, want de papiertjes verkeerden in prima staat. De jongens brachten het geld naar de politie.

Bestaat er verband tussen de vondst van de f 3107.50 en de schat aan de Van Hoornekade zo vraagt deze zich af. Voor de honderd gulden heeft ook geen mens zich als rechtmatig eigenaar gemeld. De politie zit er met een nieuw financieel raadsel bij. Ze is er niet meer zo zeker van dat het helemaal zuivere koffie is, zoals men aanvankelijk meende.

Hoe het zij Utrecht begint voor vreemdeling en bewoner aantrekkelijk te worden, want wie vindt niet graag geld op straat waar geen eigenaar bij hoort.

Hoornekade

Voor de juiste plek om het geld te vinden, moet ik u het antwoord schuldig blijven (ben er zelf nog niet geweest). Maar hier bent u dus wel in de buurt. 

Facebook reacties

Eén gedachte over “Goed zoeken: het geld ligt (ook in @Zuilen) op straat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *