Over P.H. de Winter, die 40 jaar bij de PEGUS werkte

Het is vele jaren gebruik geweest dat in de kranten een jubilaris werd vermeld, die (toch wel minstens) veertig of vijftig jaar in dienst was bij dezelfde werkgever. Zo schreef het Utrechts Nieuwsblad  in de uitgave van 22 februari 1966 over het jubileum van:

P.H. de Winter 40 jaar bij het Pegus

(Van een onzer verslaggevers)

UTRECHT — De heer P.H. de Winter, Hermannus Elconiusstraat 15 te Utrecht, zal vrijdag 25 februari in besloten kring gehuldigd worden ter gelegenheid van zijn veertigjarig dienstjubileum bij het N.V. Provinciaal- en Gemeentelijk Utrechts Stroomleveringsbedrijf.

De jubilaris trad op 26 februari 1926 in dienst van de N.V., waar hij aanvankelijk als instrumentmaker, later in de rang van technicus zijn arbeidsterrein vond.

Gedurende de 40 jaar van zijn loopbaan bij de vennootschap heeft de heer De Winter op uitnemende wijze zorg gedragen voor de inspectie en het onderhoud in de ketelhuizen van de regelapparatuur, de drukaanwijzende watermeters, stoommeters, alsmede van de registrerende meetapparaturen.

Elconiusstraat

Fotobijschrift: Mooi verhaal, daar zal de heer De Winter wel blij mee geweest zijn. Maar in tegenstelling tot wat vaak gebeurde bij zo’n bericht plaatste men hierbij geen foto. Dan maar een plaatje uit Utrecht in Woord en Beeld, van de Hermannus Elconiusstraat die nog volop in ontwikkeling is.

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *