Opvoering van “Goudmuiltje” in Zuilen

Knipsel over Goudmuiltje uit het Utrechts Nieuwsblad  van 16 januari 1936

W.V.A.-Kinderfeest

——

Opvoering van “Goudmuiltje” in het

Pastoor Schiltehuis.

De ‘Winkeliers Vereeniging Amsterdamsche Straatweg” (W.V.A.) gaf gistermiddag in het Pastoor Schiltehuis een feestmiddag voor de kinderen harer cliëntèle. Voor een zeker bedrag, in de winkels besteed, werden z.g. punten gegeven, en voor totaal 150 punten had een kind toegang tot dezen middag. De belangstelling was zóó groot, dat de opvoering van “Goudmuiltje” tweemaal moest plaats hebben, n.l. telkens voor 450 kinderen.

De heer  J.  V i n k  sprak een kort openingswoord, waarin hij het doel van dezen middagen uiteenzette: de band van vriendschap en vertrouwen tusschen publiek en winkeliers te versterken. En tevens deelde hij mede, dat er plannen bij de W.V.A. bestonden tot het organiseeren van een grote tocht met de kinderen in voorjaar of zomer. Men zorge dus in het bezit te komen van een flink aantal punten.

Door leden der  S p e e l t u i n v e r e e n i g i n g  O n d i e p en omgeving werd opgevoerd de kinder-operette  “G o u d m u i l t j e”  van W.A. Brands Buys, zulks onder leiding van de heer  J. H a l k e r.  De fraaie costumes waren vervaardigd onder leiding van Mevr. Witteveen, de muzikale begeleiding was van Simon Lindeman.

Verder verleende nog meedewerking de Mondaccordeon-Vereeniging  “O n d i e p  B o y s”,  een afdeeling van de Speeltuinvereeniging.

De opvoering van de Operette slaagde uitstekend en werd met gespannen aandacht door de aanwezige jeugd gevolgd. De costumes waren buitengewoon fraai en verplaatsten de kinderen in een echt sprookjesland, in het land der droomen.

Ongetwijfeld komt de Speeltuinvereeniging een woord van lof toe voor de wijze, waarop deze operette werd ingestudeerd en gemonteerd, terwijl de W.V.A. zich ongetwijfeld de groote vriendschap der bijna duizend kinderen heeft verworven, die van de opvoering getuige waren. “Door het kind naar de ouders” zal een uitstekende reclame blijken te zijn.

Goudmuiltje

De opvoeringen van ‘Goudmuiltje’ in het Pastoor Schiltehuis zijn er vele. Niet van allemaal is een foto in de collectie. Wel deze uitgave van de operettevereniging van de Culturele Ontspannings Vereniging: 

De complete ‘cast’ van de kinderoperette vereniging van de COV, die zojuist een geslaagde opvoering te zien gaf van het sprookje ‘Goudmuiltje’, ging na afloop op de foto. Niet alleen de kinderen staan er allemaal schitterend op, we zien ook nog een mooi deel van het typische decor van het toneel van het Pastoor Schiltehuis. Dit optreden vond plaats in 1947.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *