Uitnodiging StraatReünie Werner Helmichstraat

Het MUSEUM VAN ZUILEN organiseert vanaf januari 2010 StraatReünies.

Vrijwel iedere eerste zondag van de maand nodigden we de huidige en voormalige bewoners van een Zuilense straat uit om in het museum kennis te maken met de geschiedenis van de straat. Maar óók met elkaar. Het bleek een succes. Ondertussen hebben we over de Werner Helmichstraat méér te vertellen, méér te laten zien dan tijdens de vorige StraatReünie! Vandaar deze uitnodiging (deze keer niet voor de eerste zondag van de maand vanwege Sinterklaas):

Zondag 11 december nodigen we hiervoor de (ex)bewoners van de Werner Helmichstraat uit.

Het MUSEUM VAN ZUILEN is gevestigd in de Schaverijstraat 13, op de eerste etage van de WERKSPOORFABRIEK (lift aanwezig). Organisatorisch is het fijn als u zich opgeeft voor deelname. Dat doet u door te mailen naar info@museumvanzuilen.nl met vermelding: StraatReünie Werner Helmichstraat, en met hoeveel personen u komt.
Eventueel telefonisch kan ook: 06 20565655. De StraatReünie gaat door bij minimaal vijf aanmeldingen.
De toegang is gratis!

De StraatReünie houden we van 14 tot 17 uur, met om 15 uur een kleine lezing met dia’s over het ontstaan van Zuilen en de Werner Hemichstraat en omgeving.

Facebook reacties

2 gedachten over “Uitnodiging StraatReünie Werner Helmichstraat

 1. Misschien toch leuk om nog wat namen te noemen die in mijn herinnering opkomen?
  Fam Pauw, zoon Wim en ik hebben weer contact na ruim 50 jaren!, Mevr. Derksen, Mevrouw Kleef, zoon Ko nog wel eens een keer tegen gekomen op een vliegveld lang geleden. Familie Hessing, Annie, Pauw, Joke en Freddie (Fred Nu!), Joke zal zeker komen op deze reuni, we hebben trouwens regelmatig contact via FB, Wim Wernert (ook contact) Eddie den Boesterd (ook contact), fam Flantua met Piet Flantua en Nico van Doorn getrouwd met mijn buurmeisje Martha, fam Schoonoord, fam, Verhoef met zonen Dick en Jan, fam Elzinga alweer vroeg verhuis, maar vader Flantua maakte geweldige vliegers. Mijnheer Coenen die ook vroeg overleed van de fabriek in Utrecht. Joke (achternam vergeten) woonde vlakbij de Verhoefjes, Jan van de post met zijn geweldige duitse herder. Familie Verberne met hun kinderen, fam Grijpink, fam Snijders met hun 2 zonen. Familie Grootheest die vaak met ons in Egmond aan zee verbleef. Familie den Daas, met zoon Johnny die te vroeg is overleden en zusjes Corrie en Leida. Ook de familie van Haarlem van het verhuisbedrijf. Om nooit te vergeten op de hoek het winkeltje van mevr, Roos waar we op de pof konden kopen. Vast wel een paar vergeten, maar herinneringen brengen weer nieuwe namen naar voren! Ikzelf mijn praktisch jaar gedaan bij Demka en gedeeltelijk Werkspoor. Arme maar Gouden tijden!! Als de Siemens Martin van Demka oven aanging, knipperde het licht even in de hele straat!

  • Had hier graag bij geweest ,mijn jeugd van 1940 tot 1963 door gebracht in deze straat.
   Woonde op nr 65 (oude nummering)
   groet:
   Giel Marree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *