Struikelstenen in Zuilen

Het Museum van Zuilen vraagt uw hulp bij het volgende:

Al enige jaren worden de woonplekken aangegeven van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Dat wordt gedaan met zogenoemde Struikelstenen.
Ook in Zuilen zijn slachtoffers gevallen en wil het Museum van Zuilen graag die plaatsen aangeven.
Onderzoek is gedaan naar de woonplekken van de verschillende slachtoffers: politieke tegenstanders, Joden, Jehovagetuigen, roma en sinti, homo’s en lesbiennes.

Hier vindt u de resultaten van dit onderzoek tot nu toe. Voor de ontbrekende gegevens roepen we uw hulp in.

Wat willen we weten?

Van de tot nu toe bekende slachtoffers:
We zoeken naar ontbrekende gegevens zoals geboortedatum, volledige voornamen enz. Ook een foto van het slachtoffer wordt zeer op prijs gesteld! Ook als u fouten ontdekt in tenaamstellingen en dergelijke: laat het ons weten alstublieft.

Van de tot nu toe onbekende slachtoffers:
Alles, zoals dat ook in de door ons geplaatste lijst van gegevens voorkomt. Dit heeft wel een beperking: een en ander moet voor ons controleerbaar zijn. Relevante gegevens moeten we kunnen controleren op juistheid!

Help ons alstublieft, stuur ons een mail
Dat kan via ons mailadres: info@museumvanzuilen.nl.
Het mag natuurlijk ook via de ‘gewone’ postbezorging. Ons adres is:
Museum van Zuilen
Amsterdamsestraatweg 569
3553 EH Utrecht-Zuilen

Geduld is een schone zaak. Het Museum van Zuilen is sinds twee jaar bezig met het realiseren van dit plan. In die tijd hebben we de gegevens verzameld, maar bijvoorbeeld ook de medewerking verkregen van de Utrechtse gemeenteraad. Bij raadsbesluit is bepaald dat het leggen van de Struikelstenen ter plaatse op rekening van de gemeente gebeurt.
De door u aangeleverde informatie wordt na verwerking gebruikt voor completeren van onze gegevens. Dat gaat zeker nog enige maanden duren.

De gegevens voor adressen in het huidige Oud-Zuilen zullen worden doorgegeven naar de Historische Kring Maarssen, omdat Oud-Zuilen sinds de annexatie van 1954 onder de gemeente Stichtse Vecht valt.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *