Opening Museum van Zuilen

(10 september 2009)

Geachte dames en heren, U heeft er lang op moeten wachten, maar nu is het dan eindelijk zover: het Museum van Zuilen opent aanstaande zaterdag, 12 september 2009, haar deuren.

Na vele jaren verzamelen van ‘alles wat met de voormalige gemeente Zuilen te maken heeft’, is de collectie nu zo groot en belangrijk dat een museum de enig logische oplossing blijkt. Het gemeentebestuur van Utrecht deelde deze mening en besloot het Museum van Zuilen in ieder geval de komende 5 jaar te steunen. Daarom sloot de winkel per 1 april en begonnen we met de inrichting van het museum.

Het moest een plek worden waar u de rijke geschiedenis van Zuilen zo goed mogelijk kunt bekijken. Dat is de reden waarom u zo lang heeft moeten wachten: we willen u de collectie op een waardige wijze tonen. Dat betekende uitbreiden, een nieuw plafond, nieuwe vloer, rondom nieuwe kasten enz. Na vele maanden hard werken, vele meters fineer (224 meter om precies te zijn, dat betekende ook 5 blikken Bison-kit!), liters lak, verschillende potten boenwas, enz. is de voormalige winkelruimte omgetoverd tot een waardig Museum van Zuilen.

Het Utrechtse college van Burgemeester en Wethouders is tijdens de bouw al een kijkje komen nemen. Wethouder Rinda den Besten, die zich bijzonder voor de totstandkoming heeft ingezet, heeft enthousiast gereageerd op het verzoek de opening te verrichten.

Dat komt zij doen op 12 september om 11.00 uur (terwijl het Zuilens Fanfarecorps met gezellige muziek het geheel luister bijzet).

U bent van harte welkom in het Museum van Zuilen.

De openingstijden zijn: in de maand september, om de grote drukte op te vangen, van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.

Vanaf 1 oktober gaat het museum open van donderdag tot en met zondag, ook van 10 tot 17 uur.

UPDATE (29 september 2009): Vanaf 1 oktober gaat het museum open van woensdag tot en met zaterdag, van 10 tot 17 uur. Bovendien vrijwel iedere eerste zondag van de maand van 14 tot 17 uur.

Groeten uit Zuilen, het dorpje aan de schone Vecht, met een museum!

Wim van Scharenburg

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *