Onthulling stuk Bommelse brug

Dinsdag 10 december 2013 werd in Zuilen, aan de Amsterdamsestraatweg, bij de St.-Ludgerusstraat het stuk van de Bommelse brug onthuld. Na jaren zoeken kreeg het eindelijk een prominente plek in de wijk waar de mannen woonden die bij Werkspoor werkten.

De onthulling luide meteen de tentoonstelling in over 100 jaar Werkspoor te Zuilen, in het Museum van Zuilen. Gelijktijdig startte de expositie van de kunstenaars van Stichting Boogbrug Vianen die in het Museum van Zuilen een reflectie geven op de Brug van Zaltbommel, ofwel de Bommelse Brug.

Kunstenaars van naam hebben daarmee – met hun eigen expressie en aandachtsvlak – zo een tentoonstelling gecreëerd, die een bezoek aan ons museum extra waardevol maakt.

Vijf van deze kunstenaars hebben een eigen website waarop u een indruk krijgt van hun werken:

http://hugoboxhoorn.nl/ http://www.johnkormeling.nl/http://www.henkwijnen.nl/ http://www.ienkekastelein.nl/ http://www.wimvansijl.eu

Brugdeel

Het ‘stukje’ van de Brug bij Zaltbommel’ op 50 meter van het Museum van Zuilen

Wouter van Belle maakte deze foto van het brugdeel kort na de onthulling. Hierop zien we de de toegevoegde waarde die Wim van Sijl aanbracht. Een rode doos met daarin alle 1500 documenten die werden geschreven in de (uiteindelijk vergeefse) poging de Verkeersbrug bij Zaltbommel te behouden. Het vogelhuisje staat symbool voor ‘het nieuwe leven’.
Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *