Nieuwtjes

(10 februari 2010)

StraatReünie Amsterdamsestraatweg ook succesvol
Deze week heeft het Museum van Zuilen de tweede StraatReünie mogen organiseren. We kunnen u geruststellen: het succes was weer groot en er lijkt nu duidelijk een trend gezet: de StraatReünie is wat ons betreft een blijvertje. Vele tientallen bezoekers hebben genoten van het bezoek, de presentatie en de onderlinge contacten.

Nieuwe aanwinsten
Het Museum van Zuilen mocht weer verschillende aanwinsten in ontvangst nemen, dus ook voor het museum is de StraatReünie interessant. En dan hebben we het nog niet eens over de toezeggingen! Er ligt nog een en ander in ‘t verschiet!

Bessemerlaan
Dus gaan we voor het volgende succes, de StraatReünie voor de (ex)bewoners van de Bessemerlaan. Die wordt gehouden op zondag 7 maart aanstaande en ook nu weer geldt dat iedereen die iets met de Bessemerlaan had of heeft welkom is om van 14 tot 17 uur te komen kijken of er nog oude (of juist nieuwe) bekenden zijn in het Museum van Zuilen. Ook dan zal er weer een presentatie worden gehouden (dit keer over de Bessemerlaan natuurlijk) en kunt u in de mappen alle tot nu toe bekende informatie over de laan inkijken.

Informatiemappen
Al doende leert men. Dat is ook op ons van toepassing. Het bleek dat sommige bezoekers het leuk vinden om de informatie over de desbetreffende straat zelf te hebben. Dus zijn daarvan mappen gemaakt. De mappen zijn sterk verschillend wat dikte betreft: de Daalseweg/Edisonstraat is nog geen 40 bladzijden dik, terwijl de Amsterdamsestraatweg bijna 90 bladzijden telt. De mappen kosten € 5 per stuk en per straat.

Beamer
De presentatie was wat lastig te volgen omdat die werd gedaan op een tv-scherm. Ook daarin is inmiddels voorzien: het Museum van Zuilen kan de presentatie tijdens de volgende StraatReünie (Bessemerlaan) projecteren op een groot scherm.

Sponsor
Voorlopig zal de presentatie op een diascherm te zien zijn, maar we doen hierbij wel een oproep voor een sponsor die de kosten van een (elektrisch) scherm voor zijn of haar rekening wil nemen. (Met de belofte dat de naam van de sponsor door middel van een naamplaatje op de koker geplaatst zal worden!)

Leestafel
Dat brengt ons meteen bij een ander ‘probleem’, (eigenlijk hebben we het liever over een ‘aandachtspunt’). Veel mensen genieten van het inkijken in de vele ringbanden met foto’s die onder de treintafel staan. Soms zijn echter zoveel mensen tegelijk aan het kijken, dat de treintafelrand gebruikt wordt als steuntje. Een ‘echte’ leestafel moet hierin uitkomst gaan bieden. Maar… het museum van Zuilen heeft dan natuurlijk specifieke wensen: het blad moet ongeveer 100 x 140 cm zijn, de (eiken?!) tafel moet in het interieur passen en liefst een relatie met Zuilen hebben! Als u over zo’n tafel beschikt en hem af wilt staan voor het museum, laat het ons alstublieft weten.

Tentoonstelling
Op de tweede verdieping van het Utrechtse Stadhuis staat een grote kast waarin tot voor kort plaquettes, bekers, vaantjes en dergelijke werden gepresenteerd, die het Utrechtse gemeentebestuur kreeg. Dit jaar is gekozen voor een andere invulling: Utrechtse musea mogen (ieder in een segment van de kast) een deel van hun collectie presenteren. Ook het Museum van Zuilen werd uitgenodigd voor de invulling van een kastdeel. Natuurlijk hebben we graag van deze uitnodiging gebruik gemaakt en staat sinds 9 februari een klein deel van de collectie in de kast, om zo het museum op de kaart te zetten.

Tot zover het nieuws van dit moment.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *