Nieuwsberichten juni 2010

(13 juni 2010)

Tentoonstelling Huize Zuylenveld
De al eerder genoemde tentoonstelling in Huize Zuylenveld is 2 juni officieel geopend door de Utrechtse burgemeester A. Wolfsen. Het was een bijzondere opening, zeker dankzij de aanwezigheid van de dames Mannaart, Sturm en Lith. De eerste twee zijn weduwen van patiënten die in Zuylenveld verpleegd (gerevalideerd) werden. De heer J. Lith was indertijd administrateur van Huize Zuylenveld. De tentoonstelling in het Stadhuis van Utrecht is nog te zien tot 2 juli aanstaande.

Museum van Zuilen twittert volop
Sinds enkele weken kunt u alle laatste nieuwtjes ook volgen ‘op Twitter’. De laatste ontwikkelingen, nieuwe aanwinsten, bijzondere drukte, maar ook allerhande projecten(jes) waarmee het Museum van Zuilen druk is, kunt u lezen op www.twitter.com/museumvanzuilen.

StraatReünie 6 juni 2010
Op 6 juni waren de (ex)bewoners van de Kenaustraat – Jan van der Doesstraat – Barthold Entesstraat aan de beurt voor hun StraatReünie. Niet zo’n enorme drukte, maar wel erg gezellig. Bovendien waren er veel mensen die min of meer hoopten ‘die en die’ tegen te komen, en die deze middag ook inderdaad aantroffen! Waarbij de opvallende aanwezigheid van de heer Bosvelt genoemd dient: hij bracht prachtige foto’s van het bestuur van de Zuilense mondharmonicavereniging Ons Genoegen.

Nog maar een keertje ‘De leerschool’
Het blijkt dat er enige vertraging is opgetreden in de komst van kunstschilder Peeters naar Zuilen. Dit houdt in dat de bordjes van ‘De Leerschool’ vermoedelijk pas half augustus arriveren. Hebben we wel iets om naar uit te zien. De plannen voor een tentoonstelling over deze bedrijfsschool – Werkspoorders hebben het altijd over ‘De Leerschool’ – beginnen nu wel vaste vormen aan te nemen. (Maar laat dit u niet weerhouden uw werkstukken van ‘De Leerschool’ aan het Museum van Zuilen te schenken!)

Beunhaasje met iets extra’s
De heer C. van Kooten bracht onlangs een door zijn vader gemaakt en gebruikt scheertrommeltje. Van aluminium, als beunhaasje bij Werkspoor gemaakt. De meerwaarde zat ín het trommeltje zelf: een scheerkwastje, een pakje scheermesjes (zo’n harmonicaverpakking voor 10 stuks) en… een glazen scheerwonder: een stukje glas in de vorm van een ‘half-pipe’, waarvan het glas iets geruwd werd zodat het gebruikt kan worden om de scheermesjes te slijpen.

Zuilense Nieuwsbode
Het blijkt dat (nog) niet iedereen weet dat het Museum van Zuilen ook een Zuilense Nieuwsbode uitgeeft. Iedere maand nieuws en ‘even bijpraten’. Deze digitale nieuwsbrieven mogen sinds oktober 2009 niet meer ‘zomaar’ verzonden worden: we hebben uw toestemming nodig. Als u ons een mail stuurt met het verzoek tot toezending, krijgt u tot wederopzegging de Zuilense Nieuwsbode gratis toegestuurd. De teller staat nu op 316, maar daar kan nog meer bij, dus… voor alle Zuilenezen -naren geldt: zegt het voort!

W. van Scharenburg

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *