Nieuwsberichten augustus 2010

(23 augustus 2010)

Vakantie achter de rug
Dag beste mensen. U zult ons wel gemist hebben, maar we hebben de vakantie erop zitten en staan weer helemaal bol van de energie voor de komende tijd. En dat is maar goed ook, want het is echt ‘handen uit de mouwen’.

Toch nog nieuwe aanwinsten
Dat gaat altijd door: ook tijdens deze vakantie kwamen er nieuwe aanwinsten binnen. Vanuit Amersfoort een Bidstoeltje uit de St.-Ludgeruskerk (‘mijn vader heeft het ontmantelen van de kerk begeleid, en kreeg dit stoeltje toen’). Van de bekende Zuilense tandarts J.P. Boelens kwamen nog een aantal stukken gereedschap (van die peuterdingen… brr!!) en stempels binnen. Dank u wel!

Tour de France ten einde
Nu zowel de Giro en de Tour de France gereden zijn, werd het tijd voor een wijziging in de presentatie. Met dank aan de heer M.J. Stolker, hebben we zijn spullen even opgeslagen en zo voldoende ruimte gekregen voor de langverwachte presentatie van ‘De Leerschool’.

A.E. Dudok van Heelschool
De leerlingen van Werkspoor hebben het altijd over ‘De Leerschool’, de originele naam van de Utrechtse bedrijfsschool was A.E Dudok van Heelschool. (In Amsterdam werd het de Fentener van Vlissingenschool.) In de afgelopen periode hebben we veel oproepen gedaan voor werk- en examenstukken van de E.A. Dudok van Heelschool. Niet zonder resultaat: vele gaven aan de oproep gehoor en we hebben dan ook een grote kast mooi ingericht met ‘de Leerschool’.

Rapporten en diploma’s
Ook voor deze opleidingen werden de resultaten bijgehouden in rapporten en na de gedane opleiding behaalde men al of niet het felbegeerde diploma. Hiervan zijn er ook verschillende tentoongesteld. Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen en verbaas u net als wij over het bijzondere vakmanschap van de Werkspoorders.

W. van Scharenburg

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *