Best bekeken Facebookberichten XV

Op Facebook plaatsen we zo mogelijk dagelijks een oud krantenknipsel of bericht uit een dagboek. Zo’n bericht noemen we ‘Oud Nieuws’ en is gerelateerd aan de datum. Omdat niet iedereen ‘op facebook’ wil, zetten we de vier meest bekeken foto’s als blog op deze site. Dit zijn de meest bekeken foto’s in augustus 2013.

4. De vierde plaats van deze maand is voor het volgende bericht: Oud Nieuws 1 aug. 1950: Vanmorgen hebben de Heer van Vliet en van Hoorn een onderhoud gehad met de Directeur van de Volkshuisvesting Ir. Cusell en de Heer Hoogervorst. Het ging over het plan voor de goedkope woningen ten N.O. van de Prinses Margrietstraat (120 woningen). Ir. Cusell stelt enige kleine wijzigingen voor, welke het geheel ten goede zouden komen. We keken erg verwonderd dat het plan nog in Utrecht ligt en niet is doorgestuurd naar den Haag. Nu alle werkzaamheden, zoals tekeningen, bestek enzovoort gereed zijn, komt men met wijzigingen die zeer gezocht zijn. Het is voornamelijk de Heer Hoogervorst die, nu zijn chef de Heer Postma, met vacantie is, zich even wil laten gelden. Het is niet prettig, maar alles kan niet altijd op rolletjes gaan. Het is vandaag onweerachtig en zo nu en dan regent het flink’.

Dit verhaal gaat over Het Schaakwijk, vandaar de luchtfoto van die wijk.

Schaakwijk

Het Schaakwijk vanuit de lucht gezien

3. Nummer drie is de foto van een wat rustige Amsterdamsestraatweg die we plaatsten bij een knipsel van 14 augustus 1952, waarin een grondige verbetering van het wegdek van de Amsterdamsestraatweg wordt aangekondigd. De foto werd bijna 2000 keer bekeken!

Amsterdamsestraatweg

Een nog rustige Amsterdamsestraatweg met de St.-Ludgeruskerk

2. De tweede plaats is voor een foto van de Van Hoornekade. In een knipsel uit 1927 wordt geschreven dat het gerucht gaat dat de Van Hoornekade zal worden uitgegraven tot een kanaal. Hoewel de foto een Utrechts deel van de Van Hoornekade laat zien, werd hier bijna 2100 keer naar gekeken.

Van Hoornekade

De Van Hoornekade

1. De eerste plaats is voor een andere foto van Het Schaakwijk, Dit keer gaat het om een knipsel uit het AD/UN waarin we de hulp kregen van de redactie die een oproep plaatste waar de gevelstenen gebleven zijn die de zijkanten van de flats van Het Schaakwijk sierden. Bijna 4700 keer gezien!

Max Euwestraat

Plaatsen van het straatnaambordje Max Euwestraat

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *