Best bekeken Facebookberichten XIII

Op Facebook plaatsen we zo mogelijk dagelijks een oud krantenknipsel of bericht uit een dagboek. Zo’n bericht noemen we ‘Oud Nieuws’ en is gerelateerd aan de datum. Omdat niet iedereen ‘op facebook’ wil, zetten we de vier meest bekeken foto’s als blog op deze site. Dit zijn de meest bekeken foto’s in juni 2013.

4. Op de vierde plaats eindigde deze maand het plaatje van de Amsterdamsestraatweg waar op nr. 909 de Stoom- Wasch- en Strijkinrichting ,,De Lelie” was gevestigd. De eigenaar was J.M. van Slagmaat; hij woonde in dezelfde straat op nr. 765. Leuk is vooral de bestelauto; let speciaal op de richtingaanwijzers. Deze kaart dateert van 1928 en heeft aan de achterkant de volgende tekst: ,,Mevrouw, Sukkelt U met Uw wasch? Sukkelt dan niet langer; De Stoomwasscherij ,,De Lelie”, Elinkwijk Utrecht, Behandelt Uw wasch naar verkiezing als volgt: Geheel opgemaakt, Droog toegeslagen. Platte goederen gratis gemangeld.”

Amsterdamsestraatweg

Wasserij De Lelie

3. Op de derde plaats kwam de foto van een bouwfase van de Demkaspoorbrug. Deze door Werkspoor gebouwde brug verving de oude die niet lang genoeg was om de bocht in het kanaal te kunnen overspannen na het verbreden. Dit werd noodzakelijk in verband met steeds groter worden schepen en de duwvaart. Deze nieuwe spoorbrug had indertijd de ‘langste overspanning tussen de pijlers’ in Europa.

Werkspoor Demka

Bouwfase van de Demkaspoorbrug

2. Op de tweede plaats eindigde ook een foto van Werkspoor; het terrein met daarop enkele gereedstaande dieseltreinstellen. Deze foto plaatsten we bij een artikel waarin een bezoek van prins Bernhard aan Werkspoor-Utrecht werd beschreven.

Werkspoor

Op het Werkspoorterrein

1. De meest bekeken foto van de maand juni was een opname van het Julianapark. Past ook wel mooi is deze zomerse periode. De foto plaatsten we bij het volgende knipsel dat ons uit het hart gegrepen is: ‘De lezer J. schrijft ons het volgende: Dezer dagen bracht ik weer eens een bezoek aan het Julianapark en ik kwam wederom onder de bekoring van dit mooie plekje Utrecht. Het was fraai weer en het park was een lust voor het oog. Ik bedacht bij dit alles, hoe de stichter tevreden zou zijn als hij dit nog had mogen beleven. De Tuin van Kol, zijn tuin! Helaas is er niets, dat aan deze grote man herinnert en ik maak me sterk dat de meeste (zeker de jeugdige) bezoekers zijn naam niet eens kennen. Dat is jammer.’

Julianapark

Het Julianapark

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *