Best bekeken Facebookberichten IX

Op Facebook plaatsen we zover mogelijk dagelijks een oud krantenknipsel of bericht uit een dagboek. Zo’n bericht noemen we ‘Oud Nieuws’ en is gerelateerd aan de datum. Omdat niet iedereen ‘op facebook’ wil, zetten we de vier meest bekeken foto’s als blog op deze site. Dit zijn de meest bekeken foto’s in februari 2013.

4. Een afbeelding van een van de vele ansichtkaarten die de heer van Dijk maakte. De kaart hoort bij het bericht dat we op 26 februari plaatsten: Oud Nieuws 26 februari 1952 Jarenlang tekende T. van Dijk de prachtige verjaardagskaarten die voetbalvereniging Elinkwijk stuurde naar de jarige leden. Deze is van 1952.

Van Harte, namens de boys...

Van Harte, namens de boys…

3. Oud Nieuws 27 februari 1950 WIE HELPT ONS? WE ZOEKEN DUS EEN FOTO VAN DEZE CLOWNS! DOPPIE EN CO. REDDEN DE EER! De Voetbalver. “Weltevreden Boys” gaven Zaterdagavond een feestavond in het zaaltje aan de v. Egmontkade. Nadat voorz. Blitz een welkomstwoord had gesproken, zou een programma worden afgewerkt. Maar… er bleek geen piano aanwezig te zijn, met als gevolg dat een zangeres niet kon optreden en ook de conferancier, die enige liederen op zijn repertoire had staan, verstek moest laten gaan. Goede raad was duur! Maar de clowns Doppie en Co. wisten de eer te redden. Zij namen het gehele programma voor hun rekening, en zulks op uitstekende wijze, wat wel bleek uit het enthousiaste applaus dat hen ten deel viel!

Schiltehuis

Het, nee… óns Pastoor Schiltehuis

2. Hoewel 200 jaar Amsterdamsestraatweg vooral in 2012 werd gevierd, kreeg ik zojuist nog zo’n mooi plaatje onder ogen dat ik graag nog even op het feestje terugkom. Deze bij Werkspoor gemaakte tram (en dit jaar vieren we toch dat het 100 jaar geleden is dat Werkspoor naar Zuilen kwam) rijdt over de Amsterdamsestraatweg op het traject tussen de Bessemerlaan en de Wattlaan.

 

De tram te Zuilen

De tram te Zuilen

1. Op de eerste plaats: Met kop en schouders! De tot nu toe meest bekeken foto op de facebook-pagina van Museum van Zuilen, bijna 500 keer! Oud Nieuws 24 febr. 1952 Vandaag was het prachtig weer. Vanmiddag zijn we voor het eerst op visite geweest bij Hen en Dorien in de Koningstraat. Wat wonen ze er toch mooi. We hebben bij hen brood gegeten. De foto is een luchtopname van de bouw van het inmiddels gesloopte Schaakwijk, waar de Koningstraat onderdeel van uitmaakte. Het was een bijzonder ontwerp van de toenmalige Zuilense gemeente-architect, de heer W. van Hoorn. Deze woningen konden gebouwd worden voor slechts 5800 gulden per stuk!
Schaakwijk

Het Schaakwijk, de trots van gemeente-architect W.C. van Hoorn

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *