Best bekeken Facebookberichten IV

Een nieuwe serie winnaars van de facebook-bezoekers. Dit zijn de vier meest bekeken plaatjes van september 2012:

Op de vierde plaats (na één week al!) ‘het tientje’:
Leuk! Vanmorgen verliet ik bakker Steentjes rijker dan toen ik naar binnen stapte! De klant voor me wilde pinnen. ‘Ja’, zei hij, ‘ik heb wel een briefje van tien gulden uit 1953, maar daar kan ik niet meer mee betalen’. Vervolgens liet hij het briefje zien. Een mooi oudje. ‘Die hoort eigenlijk in het Museum van Zuilen’, was mijn reactie. Zonder verdere discussie gaf hij het briefje aan me. Het komt in de ‘kleine kas’, van de portier van Werkspoor. Daar hadden we tot nu toe alleen maar muntgeld in. Leuk! Hartelijk dank! Maar dit verhaal kreeg ook nog een vervolg: ’s morgens zette ik het bericht op facebook en ’s middags heeft iemand een blanco envelop door de brievenbuis van het woonhuis gegooid waarin twee ‘zilverbons’ (papieren gulden) en een briefje van vijf-en-twintig gulden uit 1941! Hartelijk dank ook deze onbekende gulle geefster of gever!

10 gulden-biljet

10 gulden-biljet

De derde plaats, met maar een paar bezoekers meer: de zeemeermin.
Ruim een jaar geleden heb ik een foto mogen maken van een zeemeermin, gietstuk van de Gieterij van Werkspoor. De eigenaresse was er erg aan gehecht. Vandaag kwam een mevrouw een andere, maar van hetzelfde model gegoten exemplaar zeemeermin brengen.

Werkspoor

De Zeemeermin, populair gietstukje bij Werkspoor

Tweede werd de foto met de winkel van Kilsdonk.
Hier verkocht hij kachels en fietsen. Later komt in dit pand de Veco, waar de heer Copier ‘van alles’ verkocht, installatiemateriaal voor elektriciteit, schroeven per stuk, lampen enz. Daarna kwam in dit pand de ‘Winkel van Sinkel’ waar jeans, grammofoonplaatjes en jukeboxen verkocht werden. Tegenwoordig wordt hier woondecoratie verkocht door de heer en mevrouw Gresnigt.

Amsterdamsestraatweg

De winkel van Van Kilsdonk aan de Amsterdamsestraatweg

Op de eerste plaats kwam deze maand de foto met oude auto’s.
In 1956 werd deze foto gemaakt. Niet vanwege de mooie gevel van de Albert Heyn, maar in die tijd werd er in oktober een old-timer-rally gereden naar Zandvoort. Deze auto’s reden over de Amsterdamsestraatweg en de heer Gerritsen – van de ‘Speciaal Banketbakkerij Gerritsen’ – maakte daar een foto van.

oktober

Oude auto’s over de Amsterdamsestraatweg

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *