Over deze site

Geachte bezoeker,

Welkom op deze site van Zuilen. Met deze site willen we u informeren over de geschiedenis van de voormalige gemeente Zuilen, de gemeente die per 1 januari 1954 werd geannexeerd door Utrecht.
U vindt op deze site voornamelijk informatie over de geschiedenis van de voormalige gemeente (dus van vóór 1954). Omdat, op een totaal van iets meer dan 25.000, alleen Nieuw-Zuilen uiteindelijk al meer dan 24.000 inwoners telde, is het logisch dat de geschiedenis van dit deel van Zuilen de boventoon voert.

Op de verschillende pagina’s kunt u lezen over wetenswaardige onderwerpen. Niet alles kunnen we op deze site tonen. Daarvoor is de geschiedenis te rijk. Dat blijkt het beste uit de serie boeken, waar inmiddels 6 delen van verschenen zijn.

Rest ons u met deze site veel kijkplezier te wensen. Vond u het leuk? Zoekt u iemand uit Zuilen? Heeft u wat te vertellen? Schrijf het alstublieft in ons gastenboek!

Groeten uit Zuilen,
Wim van Scharenburg

Facebook reacties

6 gedachten over “Over deze site

  1. Ik ben voor de IHC in Sliedrecht het foto archief aan het inventariseren en zodoende geïnteresseerd in de historie van de Scheepswerf de Klop in Sliedrecht. Mijn vraag is : Is er in uw museum nog fotomateriaal van de voormalige scheepswerf Klop in Zuilen.

    • Bedankt voor het niet beantwoorden van mijn vraag van 1 mei 2020. Ik heb heel veel aan de niet verstrekte informatie. Geen bericht is ook een bericht.
      Succes verder !!
      z.vr. gr Sjaak Bons

  2. Geachte Heer van Scharenburg,
    Namens het bestuur van USV Elinkwijk wil ik U vragen of ik de Bokaal van het Vliegermonument bij U kan komen ophalen.
    Binnenkort bestaat onze vereniging 100 jaar.

    Vast bedankt namens het Bestuur.

    Met vriendelijke groet,
    Piet Rison

  3. 1) Heb op uw website met interesse uw verslag over Werkspoor gelezen en op internet ook info gevonden, o.a. over Werkspoor motoren en dat Werkspoor in 1850 sleepboten voor Egypte heeft gebouwd. Ik zal bij het Nationaal Baggermuseum te Sliedrecht en het Sleepvaartmuseum te Maassluis nagaan of er nadere informatie over deze sleepboten bekend is.

    2) Voor uw informatie: In Papendrecht is gevestigd de Stichting Verbrandingsmotoren Papendrecht met o.a. Werkspoor motoren in hun collectie.

    3) Is aan u bekend, dat in Zuilen rond 1900 de scheepswerf De Klop is gesticht, genoemd naar het nabijgelegen fort? In 1916 is deze werf verplaatst naar Sliedrecht en maakte later deel uit van de I.H.C. Op internet is het jubileumboekje 50 jaar De Klop in Sliedrecht te vinden, met de voorgeschiedenis. Geplaatst door de Historische Vereniging Sliedrecht. Heeft uw museum hierop aanvullende documentatie ?

    • Zuilen, 3 mei 2018
      Dag mevrouw Stam, duizend maal excuus voor deze late reactie, kwam echt net pas langs!
      Wat betreft uw vragen: scheepsmotoren werden gebouwd door Werkspoor Amsterdam. Daar doet het Museum van Zuilen niets mee (er is een Werkspoormuseum te Amsterdam)
      Over de scheepswerf ‘De Klop’ hebben we wel wat (maar beperkt, van de latere eigenaar) informatie en slechts enkele foto’s (maar wel van de oorspronkelijke eigenaar).

      W. van Scharenburg

  4. Geachte heer Van Scharenburg,

    Enige tijd geleden hebben wij gesproken over de Berlagestraat en dan met name over een aantal bewoners in het portiek 87 t/m 97.
    Dit zijn de bewoners van het eerste uur.
    87 Fam. Van de Kaai (weet niet of dit juist is geschreven)
    89 Fam. Spilker (dominee)
    91 Fam. Frankhuizen
    93 Fam. Van Zwol
    95 Fam. Van Essen
    97 Fam. Krul

    Gegroet,
    H. van Essen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *