Over deze site

Geachte bezoeker,

Welkom op deze site van Zuilen. Met deze site willen we u informeren over de geschiedenis van de voormalige gemeente Zuilen, de gemeente die per 1 januari 1954 werd geannexeerd door Utrecht.
U vindt op deze site voornamelijk informatie over de geschiedenis van de voormalige gemeente (dus van vóór 1954). Omdat, op een totaal van iets meer dan 25.000, alleen Nieuw-Zuilen uiteindelijk al meer dan 24.000 inwoners telde, is het logisch dat de geschiedenis van dit deel van Zuilen de boventoon voert.

Op de verschillende pagina’s kunt u lezen over wetenswaardige onderwerpen. Niet alles kunnen we op deze site tonen. Daarvoor is de geschiedenis te rijk. Dat blijkt het beste uit de serie boeken, waar inmiddels 6 delen van verschenen zijn.

Rest ons u met deze site veel kijkplezier te wensen. Vond u het leuk? Zoekt u iemand uit Zuilen? Heeft u wat te vertellen? Schrijf het alstublieft in ons gastenboek!

Groeten uit Zuilen,
Wim van Scharenburg

Facebook reacties

1 reactie op “Over deze site

 1. Geachte heer Van Scharenburg,

  Enige tijd geleden hebben wij gesproken over de Berlagestraat en dan met name over een aantal bewoners in het portiek 87 t/m 97.
  Dit zijn de bewoners van het eerste uur.
  87 Fam. Van de Kaai (weet niet of dit juist is geschreven)
  89 Fam. Spilker (dominee)
  91 Fam. Frankhuizen
  93 Fam. Van Zwol
  95 Fam. Van Essen
  97 Fam. Krul

  Gegroet,
  H. van Essen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge