Help het Museum van Zuilen

ANBI-status Museum van Zuilen

Doneren aan het Museum van Zuilen: nu NOG aantrekkelijker!

Per 1 januari 2021 is het Museum van Zuilen officieel een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Lees er alles over op deze pagina: Steun het Museum van Zuilen en profiteer van belastingvoordelen.

Voordelen voor donateurs

Donateurs van het Museum van Zuilen hebben een streepje bij ons voor. Lees hier meer over de voordelen:

U kunt het Museum van Zuilen op verschillende manieren ondersteunen.

Om een duurzaam museum te realiseren heeft het Museum van Zuilen een groot aantal donateurs nodig. Het bestuur is om de tafel gaan zitten en er kwamen wat ideeën tevoorschijn. Eén daarvan is de werving van donateurs.

Donateur S, M, en L

De noodzaak voor het werven van donateurs was nooit zo ‘in beeld’, in het werd verleden ‘wel eens’ een oproep gedaan om donateur te worden, en anderzijds werden de donateurs nooit verwend. Vanwege de bittere noodzaak heeft het bestuur een aantal dingen op rij gekregen:

Donateur S: De ‘Donateur S’ betaalt tot € 25 per jaar en geeft zo aan het Museum van Zuilen een warm hart toe te dragen.

Donateur M: De ‘Donateur M’ betaalt € 50 euro per jaar en krijgt een presentje aan het eind van het kalenderjaar.

Donateur L: Doneert u jaarlijks een bedrag van € 100? Gefeliciteerd! U bent lid van ‘De Club van 100’. Natuurlijk krijgt u ook het presentje, maar… u heeft een vierkante meter van het Museum van Zuilen geadopteerd en als dank plaatsen we uw naam op de kolom in het museum die op een mooie plaats in het nieuwe Museum van Zuilen staat.

Aanmelden voor nieuwe donateurs

Onderaan dit bericht vindt u een aanmeldingsformulier waarmee u zich opgeeft als donateur.

HET REKENINGNUMMER VAN DE STICHTING MUSEUM VAN ZUILEN IS:

NL84 INGB 0004 2830 95

Geen donateur, maar wel een gift? dat kan natuurlijk ook!

De ervaring leert dat mensen soms wel een schenking willen doen, maar geen donateur willen zijn/worden. Maar die bijdragen zijn natuurlijk ook zeer welkom! Dus… als u het Museum van Zuilen blij wilt maken met een gift, schroom niet. Klein verzoek: zet bij uw overschrijving dat het gaat om een GIFT alstublieft. Bij voorbaat hartelijk dank!

Help uw Museum van Zuilen nog meer?

Het zou echt fantastisch zijn, als u het Museum van Zuilen helpt, door donateur te worden, maar ook door… een donateur te werven! Stel nou eens dat dat lukt, dan kan het niet anders of het Museum van Zuilen kan nog vele jaren door met het ‘rondzingen’ van het Trots op Zuilen!’ Dank u wel!!

Schrijf mij maar in!

  Goed dat het Museum van Zuilen er is, maar nog belangrijker, dat het blijft!

  Daarom geef ik me hierbij op als:
  Donateur S, en ik betaal jaarlijks een bedrag tot 25 euroDonateur M, en ik betaal jaarlijks een bedrag tot 50 euroDonateur L, en ik maak jaarlijks een bedrag over van 100 euro

  Wat we van u nodig hebben zijn uw:

  Uw gegevens worden niet verkocht of doorgegeven aan derden.

  Word vrijwilliger

  U kunt het museum ook steunen door een paar uurtjes in de maand in het museum te helpen. Museumgids m/v, schoonmaken, kleine klusjes enz. Meld u aan door een e-mail te sturen naar:wvanscharenburg@museumvanzuilen.nl

  Draag bij aan de collectie

  Heeft u thuis nog artikelen liggen die een mooie toevoeging aan het museum zouden zijn? Die kunt u natuurlijk altijd tijdens openingstijden langsbrengen. Is het te veel of te zwaar? Of twijfelt u of het wel in het Museum van Zuilen thuishoort? Dan kunt u altijd even bellen naar 06 20565655.
  Facebook reacties

  9 gedachten over “Help het Museum van Zuilen

  1. Geachte heer, mevrouw,

   Ik ben op zoek naar de onderduik van Jacob, Sientje en Maurits Kijzer ik heb gehoord dat ze ondergedoken hebben gezeten op zuilen in Utrecht. Ook werd de naam Sterrenburg genoemd. Ik heb dit ook op uw site gezet maar jammer genoeg geen reactie. Jacob en Sientje kwamen uit Montfoort.

  2. Beste Wim,

   Allereerst wens ik je alle goeds en herstel toe .
   Dat is idd schrikken en dat nog wel tijdens een heerlijk ontspannen uitje .
   Nou heb ik de volgende vraag .
   Ik zoek een wapenschildje van Zuilen ; dat kan op een tegeltje zijn of op een plankje of een afbeelding op papier o.i.d.
   Zijn die ergens te koop, verkrijgbaar ?
   Hopend dat je voorspoedig herstelt doe ik je hierbij de hartelijke groeten vanuit een warm en zonnig Julianadorp,
   Wim Grit

   • Beste Hans
    Ik ben inderdaad De Teus Knoop van het vroegere Cindu.
    Vanaf een Grieks strand geef ik nu een reactie, omdat ik pas nu je oproep las.
    Geef even een sein van leven als dit bericht je bereikt.
    Grt
    Teus

   • Hee Hans. Als je dit leest leef je nog..ik ook.
    Ik ben Tineke Cuperus uit Harlingen en we hebben samen heel wat beleeft kwa muziek.
    Hoe gaat t met je . Ik kwam je boekje tegen .. Fries Calendarium.. dat had ik van je gekregen . Als je dit leest.. laat iets van je horen man.. jij man met pet met meeuwenflats…groets Tineke

  3. Als niet Zuilenaar, maar wel ex-Werkspoorder valt me op dat er weinig aandacht wordt besteed aan de Apparatenbouw afdeling.
   Deze in de eind jaren vijftig van Amsterdam naar Utrecht verplaatste afdeling maakte grote constructies voor de chemische industrie (reactievaten) vaak van roestvrijstaal en/of cladsteel.
   De huidige Werkspoorkathedraal was de montagehal waar de apparaten werden samengebouwd uit de onderdelen die elders op het terrein werden vervaardigd (segmenten voor grote vaten, boldelen, maar ook van elders geleverde onderdelen).
   Ook zijn er in die tijd nog enkele stoomketels gemaakt in die hal (Hal 10 genaamd)
   Via de Dudok van Heel school (voor sommige) en de bedrijfsschool werden wij opgeleid tot plaat-constructiewerker of lasser en in de apparatenbouw te werk gesteld. Zelf werd ik “aftekenaar”, ook wel crasseur genoemd, die vanaf tekeningen de materialen aftekende zodat deze op maat konden worden gemaakt dmv. knippen, schaven draaien, zetten, walsen of nog andere bewerkingen. Daarna gingen deze onderdelen naar hal 10 voor assemblage.
   De sfeer in de apparatenbouw was wel anders dan in de andere afdelingen, vooral vanwege de Amsterdammers die meegekomen waren om de afdeling te bemannen.
   Naast de humor die zij meebrachten viel ook de veel “linksere” opstelling op, die in uitvoerige discussies onderling werd geventileerd.
   De uiteindelijke ondergang van Werkspoor-Utrecht heb ik niet meegemaakt, daar ik na mijn militaire dienst (1965-1966) elders ben gaan werken.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *