Help het Museum van Zuilen

U kunt het Museum van Zuilen op verschillende manieren ondersteunen.

Word donateur

Mijn winkel kon negen jaar geleden dicht en met een gemeentelijke subsidie tot aan mijn pensioen was daar de garantie voor de eerstvolgende vijf jaar. En ná die vijf jaar hield het niet op, we mochten, voor ‘huur en vaste lasten’ een beroep doen op het initiatievenfonds. Maar van dat fonds mocht maximaal drie jaar gebruik gemaakt worden. Het Museum van Zuilen kreeg bij wijze van grote uitzondering nog een extra jaar respijt, maar ook van dat jaar zijn we al ‘over de helft’.

Om een duurzaam museum te realiseren heeft het Museum van Zuilen een groot aantal donateurs nodig. Het bestuur is om de tafel gaan zitten en er kwamen wat ideeën tevoorschijn. Één daarvan is de werving van een groot aantal donateurs.

Donateur S, M, L en XL

De noodzaak voor het werven van donateurs was nooit zo ‘in beeld’, ik heb in het verleden ‘wel eens’ een oproep gedaan om donateur te worden, en anderzijds heb ik de donateurs nooit verwend. Vanwege de bittere noodzaak (sluiting van het Museum van Zuilen is toch geen optie?!) heeft het bestuur al koppende een aantal dingen op rij gekregen:

Aan mij de eer u de volgende oproep voor te leggen:

Donateur S: De ‘Donateur S’ betaalt tot € 25 per jaar en geeft zo aan het Museum van Zuilen een warm hart toe te dragen.

Donateur M: De ‘Donateur M’ betaalt € 50 euro per jaar en krijgt een ‘Kalender van Zuilen’, met fraaie foto’s van ‘Zuilen, toen Zuilen nog Zuilen was’.

Donateur L: Doneert u jaarlijks een bedrag van € 100? Gefeliciteerd! U bent lid van ‘De Club van 100’. Natuurlijk krijgt u ook de ‘Kalender van Zuilen’, maar… u heeft een vierkante meter van het Museum van Zuilen geadopteerd en als dank plaatsen we uw naam op de plattegrond van het museum die op een mooie plaats in het nieuwe Museum van Zuilen komt te hangen.

Donateur XL: De ‘Donateur XL’ schenkt het Museum van Zuilen een maandelijkse bijdrage van minimaal 10 euro en krijgt naast de vermelding op de plattegrond met de adoptie-donateurs per vierkante meter en de kalender ook jaarlijks een uitnodiging voor een donateursdag.
Dan is in het Museum van Zuilen een lezing over een Zuilens onderwerp, uitleg over de Werkspoortafel en na afloop een boekje over het thema van de lezing.

Aanmelden voor nieuwe donateurs

Onderaan dit bericht vindt u een aanmeldingsformulier waarmee u zich opgeeft als donateur. Eenmaal aangemeld krijgt u jaarlijks een herinneringsmail als uw ‘donatiejaar’ is verlopen.

HET REKENINGNUMMER VAN DE STICHTING MUSEUM VAN ZUILEN IS:

NL84 INGB 0004 2830 95

Geen donateur, maar wel een gift? dat kan natuurlijk ook!

De ervaring leert dat mensen soms wel een donatie willen doen, maar geen donateur willen zijn/worden. Maar die bijdragen zijn natuurlijk ook zeer welkom! Dus… als u het Museum blij wilt maken met een gift, schroom niet. Klein verzoek: zet bij uw overschrijving dat het gaat om een GIFT alstublieft. Bij voorbaat hartelijk dank!

Help uw Museum van Zuilen nog meer?

Het zou echt fantastisch zijn, als u het Museum van Zuilen helpt, door donateur te worden, maar ook door… een donateur te werven! Stel nou eens dat dat lukt, dan kan het niet anders of het Museum van Zuilen kan nog vele jaren door met het ‘rondzingen’ van het Trots op Zuilen!’ Dank u wel!!

Schrijf mij maar in!

Goed dat het Museum van Zuilen er is, maar nog belangrijker, dat het blijft!

Daarom geef ik me hierbij op als:
Donateur S, en ik betaal jaarlijks een bedrag tot 25 euroDonateur M, en ik betaal jaarlijks een bedrag tot 50 euroDonateur L, en ik maak jaarlijks een bedrag over van 100 euroDonateur XL, en ik maak maandelijks een bedrag over van ten minste 10 euro

Wat we van u nodig hebben zijn uw:

De Stichting Museum van Zuilen slaat uw gegevens uitsluitend op om u jaarlijks een mail ter herinnering te kunnen sturen. Uw gegevens worden niet verkocht of doorgegeven aan derden.

Word vrijwillger

U kunt het museum ook steunen door een paar uurtjes in de maand in het museum te helpen. Meld u aan door een e-mail te sturen naar:wvanscharenburg@museumvanzuilen.nl

Draag bij aan de collectie

Heeft u thuis nog artikelen liggen die een mooie toevoeging aan het museum zouden zijn? Die kunt u natuurlijk altijd tijdens openingstijden langsbrengen. Is het te veel of te zwaar? Of twijfelt u of het wel in het Museum van Zuilen thuishoort? Dan kunt u altijd even bellen naar 030-2443078.
Facebook reacties

6 gedachten over “Help het Museum van Zuilen

 1. Geachte heer, mevrouw,

  Ik ben op zoek naar de onderduik van Jacob, Sientje en Maurits Kijzer ik heb gehoord dat ze ondergedoken hebben gezeten op zuilen in Utrecht. Ook werd de naam Sterrenburg genoemd. Ik heb dit ook op uw site gezet maar jammer genoeg geen reactie. Jacob en Sientje kwamen uit Montfoort.

 2. Beste Wim,

  Allereerst wens ik je alle goeds en herstel toe .
  Dat is idd schrikken en dat nog wel tijdens een heerlijk ontspannen uitje .
  Nou heb ik de volgende vraag .
  Ik zoek een wapenschildje van Zuilen ; dat kan op een tegeltje zijn of op een plankje of een afbeelding op papier o.i.d.
  Zijn die ergens te koop, verkrijgbaar ?
  Hopend dat je voorspoedig herstelt doe ik je hierbij de hartelijke groeten vanuit een warm en zonnig Julianadorp,
  Wim Grit

 3. Als niet Zuilenaar, maar wel ex-Werkspoorder valt me op dat er weinig aandacht wordt besteed aan de Apparatenbouw afdeling.
  Deze in de eind jaren vijftig van Amsterdam naar Utrecht verplaatste afdeling maakte grote constructies voor de chemische industrie (reactievaten) vaak van roestvrijstaal en/of cladsteel.
  De huidige Werkspoorkathedraal was de montagehal waar de apparaten werden samengebouwd uit de onderdelen die elders op het terrein werden vervaardigd (segmenten voor grote vaten, boldelen, maar ook van elders geleverde onderdelen).
  Ook zijn er in die tijd nog enkele stoomketels gemaakt in die hal (Hal 10 genaamd)
  Via de Dudok van Heel school (voor sommige) en de bedrijfsschool werden wij opgeleid tot plaat-constructiewerker of lasser en in de apparatenbouw te werk gesteld. Zelf werd ik “aftekenaar”, ook wel crasseur genoemd, die vanaf tekeningen de materialen aftekende zodat deze op maat konden worden gemaakt dmv. knippen, schaven draaien, zetten, walsen of nog andere bewerkingen. Daarna gingen deze onderdelen naar hal 10 voor assemblage.
  De sfeer in de apparatenbouw was wel anders dan in de andere afdelingen, vooral vanwege de Amsterdammers die meegekomen waren om de afdeling te bemannen.
  Naast de humor die zij meebrachten viel ook de veel “linksere” opstelling op, die in uitvoerige discussies onderling werd geventileerd.
  De uiteindelijke ondergang van Werkspoor-Utrecht heb ik niet meegemaakt, daar ik na mijn militaire dienst (1965-1966) elders ben gaan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *