Eerste Volendammer Vishandel

Adres: Jodocus van Lodensteinstraat 2 (hoek Hermannus Elconiusstraat)

Eerste Volendammer Vishandel

Eerste Volendammer VishandelDe Eerste Volendammer Vishandel van Zuilen kende een tweekoppige bemanning. Zij staan hier hun waren te tonen, bijgestaan door een Volendammer dame. Makreel, augurken, rolmopsen, het was allemaal te koop in de Jodocus van Lodenstijnstraat.

Omdat mijnheer rechts ervoor staat meld ik voor de volledigheid even de namen die, links en rechts van zijn hoofd, gedeeltelijk zichtbaar zijn. Op de etalageruit staat: Stroek en Zwarthoed. Rechts staat de heer Stroek Sr., links is Tum Zwarthoed. Op de vraag aan Henk Stroek Jr. (die nog steeds een viswinkel runt, maar dan op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht) wat er in het kistje zat, antwoordde hij: “Dat zal wel bakbokking zijn.” De heer Zwarthoed heeft de ‘Eerste Volendammer Viswinkel’ van Zuilen voortgezet aan de Hubert Duyfhuysstraat.

Tentoonstelling Etalage naar het Verleden – Winkels in Zuilen

Vanaf februari t/m juni 2024 is in het Museum van Zuilen de tentoonstelling Etalage naar het Verleden – Winkels in Zuilen te zien. Deze tentoonstelling neemt u mee op een boeiende reis door de geschiedenis van winkels in Zuilen. Via talrijke foto’s, beeldende voorwerpen en interviews met voormalige én huidige winkeliers wordt het verhaal verteld.

Meer informatie: Etalage naar het Verleden

Facebook reacties