De Gruyter – Kruidenier

Adres: hoek Sweder van Zuylenweg/Amsterdamsestraatweg

De Gruyter – Kruidenier

In Zuilen vestigde zich ook dé grootgrutter van die tijd, n.l. P. de Gruyter & Zn. Een zeer groot bedrijf met uitsluitend ‘eigen merk’ producten. Niet alleen de koffie en thee, maar ook alle andere artikelen die men er verkocht waren van het huismerk. Deze grootgrutter uit ’s Hertogenbosch was gevestigd op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Sweder van Zuylenweg.

De bekende reclameslogan die men gebruikte was: Èn betere waar, èn tien procent, alleen de Gruyter. De firma werd beroemd door zijn ‘Snoepje van de week’.

De Gruyter KruidenierZo, en dan nu de foto: rechts dat fietsenwinkeltje gezien? Dat wordt later een schoenenwinkel van de heer Leeuwis, onder de naam Het Panterhuis.

Tentoonstelling Etalage naar het Verleden – Winkels in Zuilen

Vanaf februari t/m juni 2024 is in het Museum van Zuilen de tentoonstelling Etalage naar het Verleden – Winkels in Zuilen te zien. Deze tentoonstelling neemt u mee op een boeiende reis door de geschiedenis van winkels in Zuilen. Via talrijke foto’s, beeldende voorwerpen en interviews met voormalige én huidige winkeliers wordt het verhaal verteld.

Meer informatie: Etalage naar het Verleden

Facebook reacties