Coöperatie Oostenburg – Kruidenier

Adres: Amsterdamsestraatweg hoek Muijskenweg

Coöperatie Oostenburg Kruidenier

Coöperatie Oostenburg Kruidenier
Door de verhuizing van de N.V. Werkspoor naar Zuilen werd ook de komst van een groot aantal arbeiders een feit. Mensen die in Amsterdam al werkten ‘op Oostenburg’, waar Werkspoor toen gevestigd was. Het waren juist die mensen, die bijvoorbeeld de Woningbouwverenigingen in Zuilen oprichtten. Ook werd door hen een Coöperatie opgericht. Die kreeg, haast vanzelfsprekend, de naam Coöperatie Oostenburg.

Deze Coöperatie bestond onder andere uit een aantal verschillende winkels, waar de leden gereduceerd hun boodschappen konden doen. Het waren zaken die eigendom waren van ‘De Socialisten’, als goed katholiek was het ‘niet gebruikelijk’ daar je aankopen te doen! De foto toont de winkel met Kruidenierswaren aan de Amsterdamsestraatweg. Het pand heeft later de café functie gekregen: Café Elinkwijk.

Tentoonstelling Etalage naar het Verleden – Winkels in Zuilen

Vanaf februari t/m juni 2024 is in het Museum van Zuilen de tentoonstelling Etalage naar het Verleden – Winkels in Zuilen te zien. Deze tentoonstelling neemt u mee op een boeiende reis door de geschiedenis van winkels in Zuilen. Via talrijke foto’s, beeldende voorwerpen en interviews met voormalige én huidige winkeliers wordt het verhaal verteld.

Meer informatie: Etalage naar het Verleden

Facebook reacties