Angela en Martin

Angela voetbalde eerst gewoon op straat en op school in de buurt van haar ouderlijk huis in Zuilen. Ze begon bij KDS op Kanaleneiland toen iemand daar het meisjesvoetbal opzette. Iedereen kreeg er voetbalschoenen en een shirt met de eigen naam erop en het elftal werd al in het eerste jaar kampioen. Toen haar trainer naar HMS ging, maakte Angela, toen 11 jaar oud, dezelfde overstap. Bijkomend voordeel was dat de thuisbasis van HMS aan de Manitobadreef in Overvecht een stuk dichterbij was dan Kanaleneiland-Zuid. Angela is nog altijd bij HMS en ze is daar aanvoerster van de Dames 1.

Martin woonde in Overvecht en ging toen hij een jaar of 8 was voetballen bij HMS. Veel jongens uit zijn klas zaten daar al dus het lag voor de hand. Tegenwoordig is hij trainer van de Dames 1 en verricht hij allerlei hand-en-spandiensten, zoals vorig jaar nog rond het 100-jarig bestaan van HMS. Martin was ooit een jaartje weg bij de club. Hij was toen hij in het eerste speelde boos vertrokken omdat zijn de trainer hem niet wilde opstellen vanwege een nog niet helemaal herstelde knie na een operatie. Een gebrek aan kennis, zegt hij achteraf, want hij was er inderdaad nog niet aan toe. Na een jaartje was hij alweer terug.

Angela: in mijn jonge jaren was HMS groter dan nu, maar het was een knusse vereniging. Je kende iedereen en er werden naast het voetbal nog andere leuke dingen gedaan. Na een overwinning werden we wel eens op een patatje getrakteerd. Ik zat zelf in de feestcommissie en op feestavonden hielden we loterijen. Ik zie nu bij de club van mijn zoon dat het daar heel anders gaat. Als je daar iets wilt organiseren, dan moet je daarvoor heel veel stappen zetten om het voor elkaar te krijgen en haak je al snel af als het lastig gaat. Bij HMS zijn de lijntjes heel kort.

Martin: ik heb een zoon van 15 en die is al bij drie clubs geweest. Vroeger voetbalde je gewoon bij je club en stapte je echt niet snel over; het waren hele hechte teams. Zo heb ik op dat jaartje na, altijd bij HMS gezeten en speelde ik er tot mijn 42ste in het eerste.

De rest van het verhaal van Angela en Martin lezen? Vraag dan gratis het e-book HMS-verhalen aan via onderstaand formulier. Dan kun je ook de verhalen van Nico Steenbrink, Co Sluijk en Morris lezen. Je ontvangt het e-book direct in je inbox.

Martin en Angela in een kleedkamer van HMS

Facebook reacties