HMS

Als je het over HMS hebt, heb je het meestal over sportieve prestaties van de spelers en over uitslagen en standen in de competitie. Maar HMS is meer dan alleen een sportieve aangelegenheid: het is ook een gemeenschap van mensen, die naast sporten van alles samen doen. De vereniging staat er zelfs bekend om.

HMS werd in 1921 opgericht en doet de naam nog altijd eer aan want de club Houdt nog steeds Moedig Stand. Plaats van oprichting was de toenmalige gemeente Zuilen. De eerste locatie was een veld aan de Daalseweg, ook wel Edisonveld genoemd. Na de verhuizing naar de Thorbeckelaan in Ondiep ontwikkelde HMS zich tot een omni-vereniging waar in eerste instantie ook cricket werd gespeeld.

Met de opkomst van Overvecht kwam er aan de Manitobadreef in het noorden van de wijk een gloednieuw sportpark, waar HMS zich halverwege de jaren zestig vestigde. De club maakte in de decennia die volgden net als de wijk Overvecht de vaak ingrijpende veranderingen in de maatschappij en de bevolkingssamenstelling mee. In 2016 keerde HMS terug naar Zuilen op Sportpark Zuilenselaan. Daar kan je nog altijd terecht voor tennis, handbal, cricket, zaalvoetbal en zelfs kaarten. Naast natuurlijk voetbal.

In het e-book HMS-verhalen kun je de verhalen lezen van verschillende generaties HMS: van Morris van 10 via Angela, Martin en Co tot Nico van 84. Vraag het nu gratis aan via onderstaand formulier:

Vanaf 16 juni 2022 t/m 29 oktober 2022 is er een HMS-tentoonstelling te bekijken in het Museum van Zuilen.

Facebook reacties