StraatReünie M. de Klerkstraat op 10 april (gewijzigde datum) 2016

De 65ste StraatReünie maar we gaan nog niet met pensioen! Er is nog veel meer geschiedenis te achterhalen. Alle ‘Zuilense’ straten komen uiteindelijk aan bod, dus… we gaan nog wel even door.

StraatReünie M. de Klerkstraat

Eerstvolgende is de StraatReünie M. de Klerkstraat. Niet zoals gebruikelijk op de eerste zondag van de maand, maar op de tweede, dus 10 april aanstaande.
Ook nu weer met een kleine lezing en een boekje met de geschiedenis van de straat. Welkom in het museum aan de Amsterdamsestraatweg 569. (Als u niet in deze straat woont/woonde maar toch geïnteresseerd bent, mag u ook komen!) Vanaf 14 uur heten we u welkom met een drankje, om ongeveer 15 uur een kleine lezing met alle tot nu toe achterhaalde wetenswaardigheden over de straat met aansluitend wat verhalen over markante stukken uit de collectie. Om 17 uur sluiten we af.

M. de Klerkstraat

Bewoners van de M. de Klerkstraat op ’t Zand die lekker voor het huis zitten. Op de voorgrond zit mevrouw de Jongh, moeder van een groot aantal ‘Elinkwijk’-voetballers. Naast haar breit buurvrouw Keereweer ook iets nieuws.

M. de Klerkstraat

In de M. de Klerkstraat woonden ook een aantal mannen die bij de Zachte Zeepfabrieken ‘Maarssen’ werkten. Bijvoorbeeld de heren Keereweer en van der Plas. Op nummer 2 had de heer F.C. Torenstra een winkel van de Coöperatie waarin hij kruidenierswaren verkocht. Hij speelde daarnaast ook nog zeer verdienstelijk accordeon. Dit tot groot vermaak van de straatbewoners. Als het mooi weer was liet hij de buurt volop meegenieten van zijn gave. Dat had tot gevolg dat op het trottoir voor de winkel van de heer Torenstra een ware dansvloer ontstond. De muzikale ondernemer was ook te ontbieden als u een feestje had. De nering in dit pand veranderde nog.
In 1970 stond in een advertentie: opheffing ‘Textiel De Zuilense Hoek’. We missen een bakker in deze straat, maar daar heeft de heer Lamfers in Oud-Zuilen raad op gevonden: hij kwam u de boterhammen aan huis bezorgen. Later werd dat gedaan door de knecht van de heer Lamfers, de heer Herman Heinz, een zoon van de groenteventer uit de De Bazelstraat.
Op nummer 4 woonde de heer A. van den Broek. Hij had een expeditiebedrijf. In de Tweede Wereldoorlog reed hij met zijn auto met houtgasgenerator voor de Centrale Keuken eten naar de diverse adressen.

StraatReünie M. de Klerkstraat

 

Voor méér verhaal en foto’s: welkom tijdens de StraatReünie M. de Klerkstraat op 10 april in het Museum van Zuilen!

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *