Restaurant Julianapark ter sprake bij de Gemeenschapsraad

Restaurant Julianapark ter sprake bij de Gemeenschapsraad.

Knipsel uit het Utrechts Nieuwsblad van 21 januari 1959

(Van een onzer verslaggevers)

De gemeenschapsraad, dinsdagavond ter vergadering bijeen in het huis der gemeente in de wijk-Zuilen, vond een agenda waarover niet veel te vergaderen meer was. In vrij korte tijd waren de Zuilense zaken dan ook beklonken, nadat voorzitter K. Kievit een nieuwjaarswens had uitgesproken. De heer Kievit hoopte dat de G.R.-leden met veel animo aan de werkzaamheden in 1959 zouden deelnemen. Het waren verder de bejaarden die de heren om de tafel bezighielden. De heer Brands (P.v.d.A.) trachtte een lans te breken voor de uithuizige bejaarden, die zich in de min of meer zwoele maanden in het Julianapark plegen bezig te houden met schaken en dammen. Bij ongunstig weer, zo stelde de heer Brands, hebben deze mensen geen onderdak. Een keet zou hier uitkomst kunnen brengen, nog steeds volgens de spreker. Volgens de heer Kievit moet het dan wel een flinke keet zijn, want er zijn plm. 40 bejaarden die niet in huis te houden zijn. Trouwens, het zou wellicht het park ontsieren. „Waar een wil is, is een weg,” riep de heer Brands, waarmee die keet er echter nog niet is.

Op dit moment sprong de heer v.d. Slot (P.v.d.A.) de vorige spreker bij, omdat hij zich „genomen” voelde wat betreft de bestemming van het Julianarestaurant. „Deze gelegenheid,” zo zei hij, „is destijds gebouwd door werklozen, maar thans ziet men er, als er althans iemand zit, alleen degenen met dikkere portemonnees.” Men voelde wel iets voor het restaurant een andere bestemming te geven. De G.R. gaat nu eerst onderzoeken, hoe de pacht in elkaar zit.

(Wij zien nog niet het verband tussen een keet en het Juliana-restaurant, maar wellicht kunnen de bejaarden er deze zomer terecht voor een klaverjasje — verslaggever).

Uit een uitgebreid rapport van de commissie voor bejaardenzorg bleek overigens dat men in de wijk Zuilen dezelfde loffelijke doelstellingen nastreeft als elders, hetgeen neerkomt op meer en vrij te besteden subsidie, om deze te verwezenlijken.

 

Damspelers Julianapark

Het Julianapark was vele jaren dé verzamelplek voor dammers uit Zuilen en omgeving. Hieruit is ook de damvereniging ‘Vriendenschaar’ voortgekomen. 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *